Protetika

Image-HasTech

PROTETIKA

Keramičke krunice i mostovi


Ako vam je zub slomljen, jako propao ili oštećen na takav način da ispun nije dovoljno jak da podupre zub, tada vam preporučujemo krunicu kao najprikladniju opciju liječenja.

Image-HasTech

Krunica (također poznata kao „navlaka“) je zaštitni poklopac koji se postavlja preko postojeće strukture slomljenog ili oštećenog zuba kako bi se obnovila funkcija i izgled. S napretkom u modernoj stomatološkoj tehnologiji, keramičke krunice (metalkeramičke, cirkonkeramičke, empress) u stanju su ponuditi pacijentima najbolje, dugotrajno rješenje prirodnog izgleda.

Krunice mogu biti idealna opcija liječenja za sljedeće stomatološke situacije:

INLAY/ONLAY


Inley i onley su zubni nadomjesci koje koristi odabrani broj stomatologa. U određenim slučajevima, one su konzervativnija alternativa zubnim krunicama s potpunom pokrivenošću. Poznati i kao neizravni ispuni, inley i onley nude dobro prianjajuće, jače i dugotrajnije reparativno rješenje za karijes ili slična oštećenja. Ovi nadomjesci su korisni i s estetskog i s funkcionalnog stajališta.

Inley i onley se često mogu koristiti umjesto tradicionalnih zubnih ispuna za liječenje karijesa ili sličnih strukturnih oštećenja. Dok se zubne plombe rade unutar usta tijekom posjeta stomatologu, inley i onley se izrađuju neizravno u zubotehničkom laboratoriju prije nego što ih vaš stomatolog ugradi i zalijepi na oštećeni zub.

Restauracija se naziva “inlay” kada je materijal spojen unutar središta zuba. Suprotno tome, restauracija se naziva “onlay” kada opseg oštećenja zahtijeva uključivanje jedne ili više kvržica (točaka) zuba ili potpunu pokrivenost zagrizne površine.

MOBILNA PROTETIKA


Ljudi gube zube iz raznih razloga koji uzrokuju bolesti, nezgode i nedovoljnu skrb. Gubitak jednog zuba može dovesti do gubitka ostalih zuba, a ako se ne liječi može dovesti do trajnih promjena u izgledu lica. Dontia Dental nudi razne proteze koje su dostupne za zamjenu jednog, nekoliko ili svih vaših zuba, kako bi se zaustavila lančana reakcija uzrokovana gubitkom zuba.

Image-HasTech

Zubne proteze koje koristimo su spolno specifične i izrađene od najsuvremenijih materijala. Bez obzira je li vaša baza proteze izrađena od plastike u boji zubnog mesa ili biokompatibilne metalne legure, budite sigurni da će biti otporna na udarce i ponuditi najbolje moguće pristajanje.

Postoje različite vrste proteza

Uz očitu estetsku vrijednost, estetske proteze imaju i niz prednosti s ortodontskog stajališta. Naši zubi daju oblik našim čeljustima, obrazima i licu. Stoga gubitak zuba može ozbiljno promijeniti izgled nečijeg lica čineći ga znatno starijim od svoje dobi. Nošenje proteza pomaže zadržati oblik čeljusti i lica.

Kada izgubimo nekoliko zuba, preostali se mogu početi pomicati iz svog normalnog položaja uzrokujući neusklađenost. Nošenje proteza to može spriječiti.

Proteze također pomažu u jačanju mišića lica koji kontroliraju naše izraze, pravilnu artikulaciju riječi i žvakanje.

Proteze također mogu pomoći spriječiti 'atrofiju kosti' ili gubitak gustoće kostiju čeljusti zbog nedostatka opskrbe vitalnim hranjivim tvarima u tom području.