Parodontologija

Image-HasTech
Image-HasTech
Image-HasTech
Image-HasTech
Image-HasTech

PARODONTOLOGIJA

Održavajte svoje zubno meso zdravim!


"Zaštitite svoje zube za budućnost
Rizik od razvoja problema s oralnim zdravljem možete svesti na najmanju moguću mjeru brigom o svojim zubima te redovitim posjećivanjem stomatologa."Parodontitis (također poznat kao bolest desni) je ozbiljna bolest od koje pogađa oko 10% populacije. Osim očite boli i uznemirenosti koje može uzrokovati pacijentima, također se sve više povezuje sa sustavnim stanjima uključujući bolesti srca, prijevremeni porod i dijabetes.

Dugotrajna upala desni (poznata i kao 'gingivitis') može se pretvoriti u bolest desni. Gingivitis je kada desni oko zuba postanu jako crveni i natečeni. Često natečene desni krvare kada se četkaju tijekom čišćenja. Postoji nekoliko vrsta bolesti desni i sve one utječu na tkiva koja podupiru zube. Kako se bolest pogoršava, kost koja učvršćuje zube u čeljusti se gubi, zbog čega se zubi labave. Ako se to ne liječi, zubi bi na kraju mogli ispasti.

Image-HasTech

Bolest desni je uzrokovana plakom. Plak je film bakterija koji se svakodnevno stvara na površini zuba. Mnoge bakterije u plaku potpuno su bezopasne, ali postoje neke za koje se pokazalo da su glavni uzročnici bolesti desni. Kako biste spriječili i liječili bolesti desni, morate svaki dan ukloniti sav plak sa zuba. To se postiže četkanjem i čišćenjem između zuba 'interdentalnim' četkama ili koncem, kao i redovitim posjećivanjem stomatologa.