Opća Stomatologija

Image-HasTech
Image-HasTech
Image-HasTech
Image-HasTech
Image-HasTech

OPĆA STOMATOLOGIJA


ESTETSKI ZUBNI ISPUNI

Doživotni zdravi osmjesi uz rutinsku stomatologiju!


Bijeli ispuni ili plombe u boji zuba pružaju prirodniju alternativu tradicionalnim srebrnim amalgamskim plombama. Oni također omogućuju minimalno invazivnu restauraciju, što znači da se može sačuvati veći dio vašeg prirodnog zuba.

Image-HasTech

Bijeli ispuni se mogu koristiti u prednjem ili stražnjem dijelu usta. Idealan su način prirodnog izgleda za vraćanje snage i funkcije oštećenim zubima. Vaš stomatolog može ispuniti napuknute zube bijelim ispunima kako bi svakom zubu vratio njegov izvorni izgled ili se može koristiti za zatvaranje praznina, preoblikovanje neravnih ili kratkih zuba i punjenje rupa uzrokovanih karijesom.

Dontia Dental nudi bijele plombe u širokom rasponu nijansi i opaciteta. Naš tim visoko obučenih stomatoloških stručnjaka u stanju je izgraditi bijele plombe kroz složenu 'tehniku nanošenja slojeva' kako bi stvorili savršene, ali nevidljive nadoknade koje se uklapaju u ostatak vašeg osmijeha.

Bijele estetske plombe nude brz i pristupačan način ispravljanja raznih stomatoloških situacija kao što su:

ENDODONCIJA

Sačuvajte svoj zub!


Endodoncija (također poznata kao liječenje korijenskih kanala) potrebna je kada se zubna pulpa unutar vašeg zuba upali ili inficira. To je često uzrokovano karijesom i malo je vjerojatno da će nestati samo od sebe. Ova infekcija će se vjerojatno proširiti na vaše druge zube i desni ako se ne liječi, stoga je od najveće važnosti da primite liječenje korijenskog kanala prije nego što se prouzrokuje veća šteta.

Image-HasTech

Image-HasTech

Liječenje zubnog kanala je sofisticirano rješenje za spašavanje zahvaćenih zuba uklanjanjem oštećene pulpe, čišćenjem i dezinfekcijom tkiva te punjenjem korijenskog kanala kako bi se zapečatilo područje i izbjegla buduća infekcija. Ovaj tretman zaustavit će zub od daljnjeg propadanja i osjetit ćete trenutno olakšanje od boli.

ČIŠĆENJE KAMENCA I PJESKARENJE

Vrhunska dentalna higijena!


Image-HasTech

Zubni plak je ljepljivi, bezbojni film koji se neprestano stvara između i na površini zuba. To je biofilm koji se sastoji od mikroorganizama kao što su Streptococcus mutans i druge bakterije. Može se razviti na zubima iznad linije desni (supragingival), ispod linije desni na korijenima zuba (subgingival) i duž linije desni (gingival).

Ako se zubni plak nakupi i ne ukloni, može se stvrdnuti i pretvoriti u kamenac ili kamenac.

Image-HasTech

Image-HasTech

Do čega dovodi nakupljanje plaka?

Nakon obroka ili međuobroka, bakterije u plaku oslobađaju kiseline koje napadaju caklinu zuba, posebno iznad i ispod linije desni i između zuba. Ponovljeni napadi kiseline sve više nagrizaju caklinu, na kraju uzrokujući karijes i karijes.

Kada se nakuplja ispod linije desni, povezano nakupljanje bakterija i zubnog kamenca može uzrokovati iritaciju i upalu tkiva desni i može dovesti do razvoja gingivitisa i bolesti desni. Nadražene i upaljene desni izgledaju crvene, a mogu čak i krvariti. Kontinuirano nakupljanje plaka može doprinijeti strukturnom oštećenju vaših zuba i kosti koja podupire zube i desni, kao i drugim zdravstvenim komplikacijama.

Kako možete ukloniti zubni plak?

Gingivitis i rani parodontitis mogu se kontrolirati rutinskim profesionalnim čišćenjem zubi i marljivijim četkanjem i čišćenjem zuba kod kuće. Ako vaš stomatolog primijeti prekomjerno nakupljanje plaka i kamenca ispod linije desni, tada će možda biti potrebno ultrazvučno skidanje kamenca. Ovaj nekirurški zahvat koristi se za uklanjanje plaka i kamenca oko korijena zuba i u džepovima desni.

AirFlow poliranje zuba je visokotehnološki i vrlo učinkovit tretman koji uklanja mrlje i štetne bakterije s vaših zuba bez oštećenja cakline. Uz pomoć mlazne preciznosti, vaš stomatolog može vam ostvariti svjetliji i zdraviji osmijeh nakon samo jednog posjeta!

Ako se trgnete pri pomisli na tradicionalne metode struganja, AirFlow bi mogao biti idealan tretman za vas jer je blag prema osjetljivim zubima.

Potpuno siguran, bez kemikalija i nježniji za vaše zube i desni, Air-Flow kombinira zrak, vodu i vrlo fini bikarbonatni prah u fokusirani mlaz koji uklanja plak i mrlje sa zuba i ispod desni. Air-flow je idealan za redovito čišćenje i uklanjanje mrlja te kao priprema za tretmane kao što su izbjeljivanje zubi i Invisalign.

Spremni za svoj sljedeći higijenski termin?

Rezervirajte se za AirFlow poliranje u Dontiji Dental.